Auto invoer in Spanje

Wij zijn uw partner op dat gebied

Het proces voor een auto importeren in Spanje is erg lastig, vandaar dat velen er voor kiezen om het proces versneld te laten uitvoeren door een professionele dienstverlener in de automotive sector. Wij zijn uw partner op dat gebied.

Waarom een Spaans kenteken?

Alle voordelen van het rijden met een Spaans kenteken zullen u vast al bekend zijn, maar wij willen ze graag voor u nog op een rijtje zetten zodat u de afweging nog nèt iets sneller kunt maken.

De lage wegenbelasting in Spanje!

In Spanje wordt de wegenbelasting per jaar berekend. De berekening gaat volgens de fiscale PK’s van de auto. Een lichte auto zal daarom in de lichtste categorie geplaatst zijn, terwijl een zware motor de hoogste categorie noteert. Echter zijn de tarieven in Spanje zo laag (Hoogste tarief in Spanje is actueel €220,- [2024]) dat het loont om een auto op Spaans kenteken te rijden.

Trekhaken, bullbars en treeplanken ( EU-typegoedkeuring )

Een trekhaak is in Spanje een groot probleem, vaak worden deze niet af-fabriek geleverd en ook niet geleverd met een EU-typegoedkeuring. De EU-typegoedkeuring van de trekhaak moet in het originele COC document genoemd zijn als zowel op het typeplaatje op de trekhaak, een origineel document van de fabrikant met de typegoedkeuring volstaat echter niet altijd. Houdt u er dus rekening mee dat voor de ITV keuring het kan voorkomen dat de trekhaak, bullbar en/of treeplank gedemonteerd dient te worden. We kunnen a.d.h.v. het typenummer in combinatie met het typegoedkeuringsnummer van uw auto nagaan of het accessoire toegestaan is in Spanje.

Tijdschema verkrijgen kenteken ( indicatief )

Andalucía: 3 – 5 werkdagen
Alicante/Valencia: 12 – 14 werkdagen
Murcia: 9 – 13 werkdagen
Cataluña: 9 – 13 werkdagen
Balearen: 12 – 14 werkdagen

In bovenstaand tijdschema’s zijn geen weekeinden en feestdagen meegerekend. U dient te rekenen vanaf het moment dat de ITV keuring gedaan is.

Woont u op de Balearen of Canarische Eilanden?

Zie bovenstaand tijdschema voor een indicatie van tijd voor het verkrijgen van kentekens op de eilanden.